Asigurarea RCA si constatarea amiabila

Asigurarea RCA este un tip de asigurare prin intermediul careia soferii care provoaca un accident de circulatie nu mai sunt nevoiti sa scoata bani din propriul buzunar pentru a despagubi terte persoane care au fost implicat in acel accident si care a suferit diferite pagube materiale sau de tipul cheltuielilor cu ingrijirile medicale sau de judecata.

Asigurarea RCA acopera deci pagubele tertelor persoane, nu cele suferite de propriul autoturism, spre deosebire de polita CASCO care acopera exclusiv pagubele suferite de propria noastra masina, cat si la furtul sau total si partial, dupa caz si care se incheie in mod facultativ. Asigurarea CASCO este o asigurare care poate fi incheiata de conducatorul auto numai daca acesta doreste, ramanand la latitudinea sa o astfel de alegere. Pe de alta parte, asigurarea RCA trebuie incheiata in mod obligatoriu, daca nu dorim sa fim sanctionati prin lege cu o amenda care variaza intre 1000 si 2000 de lei. Doar cu rca-ieftin.org soferii pot afla mai multe detalii despre aceasta situatie.

Daca doi conducatori auto sunt implicati intr-un accident, se poate realiza constarea amiabila prin intermediul careia cei doi pot solutiona problema fara a apela la politie. Astfel, cu ajutorul formularului de constatare amiabila, completat de ambii soferi si depus la sediul companiei de asigurari, conducatorul auto prejudiciat isi poate recupera paguba suferita. Cel mai bun RCA ieftin va poate ajuta intr-o astfel de situatie astfel incat sa nu fiti nevoiti sa scoateti din propriul buzunar sume enorme de bani.

Compania de asigurari va elibera documentele prin care autovehiculul respectiv va fi ulterior reparat. Astfel prin constatarea amiabila procedura este foarte mult simplificata.

Prin constatarea amiabila, conducatorii auto au posibilitatea de a evita o mare parte din ceea ce inseamna birocratie inutila, deci si timpul pierdut in acest mod. Constatarea amiabila, duce la reducerea considerabila a timpului in care persoana prejudiciata isi poate recupera paguba si este o alternativa mult mai eleganta si mai diplomata la cea traditionala care implica politia si neintelegerile intre soferi.

Este de mentionat ca oricare dintre cele doua parti pot sa depuna documentele necesare la sediul companiei de asigurari.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© 2024 Jub Jub - Theme by WPEnjoy · Powered by WordPress