Sfaturi pentru soferi – Intretinerea anvelopelor

Anvelopele si curatarea lor – Nimic nu face o masina sa arate mai bine decat un set stralucitor de anvelope. Dar nu pune investitia in pericol prin utilizarea oricaror solutii de curatat. Asigurati-va ca folositi numai produse pe baza de compusi non-petrol pentru a curata anvelopele. Un numar mare de produse de curatare a rotilor pot contine acizi duri, baze si detergenti care pot deteriora atat pneurile, cat si vopseaua. Cu toate acestea, exista produse sigure pentru toate marcile de anvelope, precum si responsabile fata de mediu. Le puteti gasi la cel mai apropiat dealer de specialitate.

Stocarea anvelopelor – Daca aveti mai multe seturi de anvelope, depozitarea propice este o necesitate. Doar aruncarea lor intr-un colt al garajului nu este de ajuns. Depozitarea corespunzatoare ne asigura de aspectul si performantele anvelopelor. Inainte de a depozita anvelopele, asigura-te ca ai inspectat fiecare deteriorare sau uzura neuniforma.

Stocheaza anvelopele intr-un loc curat, racoros si intunecat, departe de caldura sau gaz, de preferinta sub un capac special pe care il puteti achizitiona de la dealerul de anvelope all season sau un magazin local de piese auto. Daca anvelopele sunt montate pe jante, pastreaza-le sub un capac si asigurati-va ca nu asezati mai mult de patru intr-o stiva, din motive de siguranta. Daca nu sunt montate pe jante, stocheza anvelopele in pozitie verticala si acopera-le cu ceva. Nu le stivuiti una peste cealalta si nici nu le atarnati de tavan. Daca anvelopele au inscriptionate litere albe sau in relief, depozitati-le astfel incat fiecare sa cada in alta parte. In caz contrar, cauciucul negru le-ar putea pata. Deoarece caldura si expunerea la elemente nocive sunt factorii importanti care influenteaza procesul de imbatranire a unei anvelope, soferii le pot prelungi viata prin minimizarea impactului acestora. Iata cateva sfaturi pentru depozitarea anvelopelor care nu vor fi utilizate in mod continuu.Nu lasati un vehicul cu greutate pe pneuri pentru perioade lungi de timp.

Inactivitatea pe termen lung este mult mai daunatoare pentru anvelope decat folosirea intensa, pentru ca ajuta la mentinerea si dispersia uleurilor speciale in compusii din cauciuc.Nu pastrati anvelopele la lumina directa a soarelui, ori de cate ori este posibil. Razele ultraviolete ale soarelui si caldura radianta sunt in detrimentul cauciucului. Un pirometru pentru masurarea anvelopelor arata o caldura de peste 55 de grade pe suprafata acestora, atunci cand sunt lasate in parcare, expuse la caldura directa a soarelui.Inainte de a le depozita intr-un loc racoros, folositi o perie de anvelope pentru a curata cauciucurile cu apa si sapun, pentru a indeparta praful de frana, mizeria si murdaria. In cazul in care anvelopele sunt inca montate pe roti, folositi o perie pentru a curata jantele cu solutie speciala, de asemenea. Stergeti-le apoi cu o carpa si lasati-le la uscat, pana apa de pe ele se evapora complet.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© 2024 Jub Jub - Theme by WPEnjoy · Powered by WordPress