Tineri: Alegerea viitorului

Alegerea viitorului este o decizie mult prea grea pentru un tanar, am spus-o de foarte multe ori si o sa repet asta de fiecare data cand o sa am ocazia. Este dificil sa te orientezi spre o cariera la o varsta frageda daca tu nu ai experimentat niciun domeniu de activitate, daca tu inca nu stii ce iti place ce faci, unde esti cel mai bun si cum ti-ar place sa traiesti. Sistemul romanesc educational are anumite probleme de care fugim, probleme pe care ne este frica sa le rezolvam ca afara pentru ca Romania produce oameni destepti, cred ei formati in urma pregatirii pe care scoala romaneasca o face cu toti copiii, dar nu este asa.

Un tanar nu a trecut prin anumite etape esentiale ca sa poata alege singur, fara sa fie influentat de profesori sau parinti sa-si aleaga viitorul. Trebuie cumva gandita treaba asta, trebuie sa stii inainte sa-ti alegi facultatea in ce domeniu iti place sa activezi, iar asta poti afla doar daca ai incercat deja anumite domenii, doar daca ai fost inconjurat de oameni care fac acelasi lucru si le place, doar daca ai cochetat cu domeniul tau macar pe departe, „Saptamana Altfel” este o prostie, nu este folositoare si nu o sa indrume pe nimeni spre o anumite cariera, pentru ca o saptamana nu este de-ajuns pentru a sti ce vrei sa faci cu viitorul tau.

Un proiect interesant are in vedere evidenta studentilor ucv, scriu acum despre UnivStud.ro, care incearca sa-i consulte pe cei care vor merge la o facultate, sa-i ajute cu o informatie, sa le explice exact cu ce se mananca domeniul ales, care sunt sansele de angajare dupa terminarea facultatii, daca o sa-i placa studentului acolo, daca profesorii sunt intelegatori sau niste fosile comuniste, cum sunt in majoritatea facultatilor din sistemul nostru.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© 2024 Jub Jub - Theme by WPEnjoy · Powered by WordPress