Top nume populare in Europa

Dragi viitori parinti, imbarcati-va imediat! Vom face un tur al celor mai frumoase nume din Europa care sa te inspire pentru baietelul sau fetita ta.

 • Corentin

Corentin este un nume tipic breton, unul din cele mai frumoase din Franta care ofera atatea atractii turistice. Corentin inseamna prieten.

 • Chelsea

Atat de british! Farmecul englezesc nu te lasa insensibil? Chelsea este un nume foarte frumos feminin, care face referinta la un celebru cartier din Londra.

 • Esteban

Ole! Ai un suflet latino si esti fan a tot ceea ce inseamna Spania, soare si petreceri? Numele de Esteban vine cu o parte din Spania. Este forma spaniola a lui Stefan. Un nume care inseamna « incoronat ».

 • Dinan

Ne indreptam inspre partea de nord a Europei, mai precis in Islanda si Norvegia, pamantul vikingilor… Dinan este un nume celtic purtat de unul de unul din sefii vikingilor din secolul IX. Un aventurier extrem de puternic.

 • Erin

Care este cel mai frumos prenume feminin irlandez? Erin incarneaza sufletul irlandez prin excelenta.

 • Donaiki

O alta regiune frumoasa din Franta – Tara Bascilor. Dar si cu numele sale originale si rare. Donaiki este un derivat de la Jacques, Iacob care inseamna in ebraica « Dumnezeu a aparat ».

 • Dana

Iti plac foarte mult marile spatii salbatice? Bine ai venit atunci in Danemarca! Dana este un prenume feminin de origine anglo-saxona care este foarte celebru aici.

 • Ciprian

Vino si lasa-te invaluit de dulceata mediteranei. Ciprian este un nume mai rar care inseamna « originar din Cipru ».

 • Aelis

O varianta a numelui Alice care isi trage originile dintr-o regiune a Frantei. Un nume care inseamna «nobila».

 • Andrea

Daca La Dolce Vita este cea care te face sa visezi, inseamna ca Andrea este numele de care ai nevoie. O versiune italiana a numelui Andrei care inseamna « barbat ».

 • Delia

Intre pamant si mare, Cycladele sunt o destinatie magica. Numele feminin Cordelia face referinta la ea. Delia este un derivat de la ea. Inseamna « originar din Delos », o insula de aici.

 • Letitia

Este un mare clasic al regiunilor din Franta, mai ales din Corsica. Este un nume care canta si care inseamna in latina «cea fericita».

Unele nume din Europa au mai mult decat o pronuntie quasi – universala si se pot integra foarte usor in orice tip de cultura. Cele mai frumoase sunt si cele care au o sonoritate muzicala- Chiara, Francesco, Luciano, Giulia, prenumele de origine portugheza care se termina in «en» , in «o», in «ar», precum Oscar, Tiago, Carla, Sofia sau si cele spaniole precum Elena, Lucia, Carmen…

Cele mai populare sunt si cele care au o rezonanta latina precum Eva, Maya, sau Roxanne. Prenumele grecesti care poarta amprenta istoriei precum Hector, Ahile sau Casandra sunt si ele populare. Sau poate vrei sa mergi inspre Scotia sa mizezi pe niste nume pline de farmec precum Bridget, Keith sau Colin. In Irlanda te poti inspira din Garett, Etan, Kean sau Abbie.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© 2024 Jub Jub - Theme by WPEnjoy · Powered by WordPress