Cum alegi cel mai bun acoperis in 2022?

Acoperisul unei case este la fel de important precum fundatia. Acesta te protejeaza de mediul extern si, daca e ales corect, iti poate aduce un plus de confort. Deci indiferent daca renovezi sau construiesti o casa noua, trebuie sa acorzi o atentie sporita acoperisului.

Insa cum alegi cel mai bun acoperis pentru locuinta ta? Ce trebuie sa iei in considerare? Ce fel de materiale trebuie sa folosesti pentru invelitoarea acoperisului? Citeste in continuare pentru a afla raspunsurile la aceste intrebari.

Ce trebuie sa iei in considerare?

Inainte de a lua alta decizie, identifica ce tip de acoperis ai sau vrei sa construiesti. Sunt mai multe modele de acoperisuri dintre care puteti alege. Inainte de a face o astfel de alegere trebuie sa aveti in vedere mai multi factori. Intemperiile, zona in care construiti, modelul constructiei si alte astfel de aspecte va pot conduce spre unul dintre urmatoarele tipuri de acoperisuri:

  • Acoperis in doua ape. Cel mai popular tip de acoperis, recunoscut dupa forma triunghiulara. Este o structura buna si iti permite sa amenajezi o mansarda.
  • Acoperis in patru ape. Acesta are patru versanti, iar o coama orizontala ii uneste in partea de sus. E mai stabil si mai spatios decat acoperisul in doua ape, insa este si mai costisitor.
  • Acoperis cu o apa. Avand un singur versant, acest acoperis are un aspect modern. Insa, daca nu amenajezi si o mansarda, costurile pentru termoizolatie vor fi ridicate.
  • Acoperis tip panta franta concava. Similar cu acoperisul in patru ape, acest acoperis iti ofera si mai mult spatiu pentru mansarda. Nu e recomandat in zonele cu multa ninsoare, deoarece se poate acumula zapada pe panta mai mica.

Alte tipuri de acoperisuri pe care le puteti folosi pentru constructiile voastre:

  • Acoperis tip terasa
  • Acoperis tip fluture
  • Acoperis panta curbata
  • Acoperis tip piramida
  • Acoperis cu forma convexa
  • Acoperis verde

Pentru a fi sigur ca faceti o alegere potrivita, sfatul nostru este sa apelati la o echipa de profesionisti atat atunci cand alegeti modelul acoperisului, cat si in momentul in care achizitionati invelitoarea.

Inainte de a trece la pasul urmator, trebuie sa iei niste decizii. Cati ani vrei sa dureze acoperisul? Cata munca sau bani esti dispus sa aloci lucrarilor de mentenanta? Cat de rezistenta e structura acoperisului? Ce fel de conditii meteo sunt in zona ta?

Ai de ales dintr-o multitudine de optiuni. Cu cat esti mai sigur si specific de ceea ce vrei, cu atat vei gasi mai repede. Desigur, un alt element al acoperisurilor este aspectul. Deci, daca te intereseaza design-ul casei, trebuie sa alegi si culoarea acoperisului.

Invelitoarea acoperisului

Dupa ce ai stabilit tipul de acoperis, e timpul sa alegi materialul din care sa fie facuta invelitoarea acoperisului si accesoriile. In ziua de azi gasesti o multitudine de invelitori facute din materiale diferite. De la tigla de metal sau ceramica pana la placile ondulate din fibrociment si sindrila bituminoasa, poti alege materialul potrivit acoperisului tau.

  • Tigla metalica este una dintre cele mai comune alegeri. Este relativ usoara si are o durata de viata de pana la 50 de ani. De asemenea, muschii nu se pot forma pe tigla metalica, astfel lucrarile de mentenanta o sa fie minime. Cu toate astea, se poate decolora in timp si nu ofera cea mai buna rezistenta impotriva caldurii sau a frigului.
  • Tigla ceramica este atat o alegere comuna cat si clasica. Fata de cea metalica, tigla ceramica iti ofera o termorezistenta mai mare. In plus, aceasta ofera si protectie fonica si nu se decoloreaza. In schimb, este mult mai grea decat tigla metalica, deci asigura-te ca acoperisul tau este rezistent. Muschii se pot dezvolta pe tigla ceramica si, daca panta nu este potrivita, tigla poate absorbi apa.
  • Tabla este o invelitoare foarte usor de montat. Facuta din cupru, titan, otel zincat sau aluminiu, tabla are diverse forme si dimensiuni. Protejeaza foarte bine impotriva ploii, ninsorii si vanturilor puternice.
  • Tigla din beton este similara cu ea din ceramica, astfel incat ofera o buna termorezistenta si protectie fonica. Se pot forma muschi pe tigla de beton si poate absorbi apa. Insa, daca e uscata corespunzator, nu va mai absorbi apa.

De asemenea, alege accesoriile potrivite. Jgheaburile, burlanele, foliile anticondens, foliile bariera de vapori etc., o sa iti faca viata mai usoara.

Indiferent de conditiile acoperisului tau, il poti personaliza de la structura pana la culoare. Nu toate optiunile vor fi potrivite pentru tine, dar nici nu trebuie. Tine cont de sfaturile din acest articol si ia cea mai buna alegere pentru acoperisul tau!

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© 2024 Jub Jub - Theme by WPEnjoy · Powered by WordPress