Despre bloguri și bani – merită să ai un blog?

Întrebare întrebătoare, oare se merită să ai un blog personal? Se merită oare să investeşti atâta timp pentru a-l promova, a-l optimiza, a crea conţinut care să împace cât mai multe persoane, să investeşti nu doar timp, dar şi bani? Până la urmă pentru ce? Pentru ce să te munceşti şi să-ţi baţi capul atâta? Mai apare uneori câte unul şi îţi zice două trei vorbe şi rămâi prost, îţi vine să renunţi, chestii de genul, am trecut şi eu pe acolo, parcă…

Întrebarea rămâne în picioare! Dacă stați bine să vă gândiți, nu se merită deloc! Dacă vă place într-adevăr să scrieți, scrieți fraților, dar scrieți pe un blog nișat, unde ai de dezbătut doar un subiect. Blog-ul ăla va produce bănuți, dar veți primii în primul rând aplauze de la cei interesați de subiectul respectiv, veți crește în nișa voastră, veți fi recomandați și veți primii link-uri naturale, de calitate, fără măcar să știți acest lucru. Asta-i minunat la un blog nișat, sunteți un număr restrâns de persoane pasionate de un subiect anume, de acolo veți lega adevărate prietenii, veți câștiga aprecierea multor persoane și veți câștiga totodată și bani.

Decât să-ți bați capul cu un blog personal pe care cu greu aduci traffic și cu greu atragi cititori fideli, pentru că, până la urmă din 100 de persoane care-ți spun că faci o treabă bună, doar două o spun cu adevărat, restul sunt niște mincinoși invidioși care se dau prieteni cu tine, că poate cine știe, vei ajunge cândva foarte sus și vor avea nevoie de ajutorul tău.

Mie spre exemplu, că tot vorbeam de blog-uri nișate, îmi place la nebunie cum se formează câte o comunitate care se dezvoltă foarte rapid pe blog-urile de martial arts school pickering, cum se ajută toți între ei, fără invidie, fără alte chestii, pur și simplu se apreciază cu adevărat și se ajută fără măcar să-și ceară ajutorul unul altuia. Nu ați vrea și voi să fiți în cercul ăla de oameni care chiar se apreciază și nu vorbesc aiurea doar pentru un backlink sau mai știu eu ce alte interese mai sunt pe la mijloc?

Acum probabil dacă v-am schimbat un pic părerea despre blog-urile personale, vă întrebați și de ce eu mai continui cu acest blog și de ce mai arunc câte o porcărie pe el. Răspunsul este simplu, eu nu vreau să mă fac cunoscut prin acest blog, nu vreau să am kilograme de trafic, nu vreau să am nici grame de comentarii. Blog-ul ăsta a devenit pentru mine un business foarte OK, era o vorbă prin afară, sau printr-un film, nu mai rețin, ideea e că “You Don’t See Anything”. Blog-ul ăsta e un business care îmi aduce venituri exagerat de mari și ideea e că voi nu vedeți, nu vedeți.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© 2024 Jub Jub - Theme by WPEnjoy · Powered by WordPress